EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата - 28 ноември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата - 28 ноември

mail08:44 | 28.11.2013прегледи 788 коментарикоментари 0


"Снежна блокада затисна страната", пише Новинар по повод първия сняг, а вестник "Преса" допълва: "Снегът остави селища без ток и транспорт". Според Монитор без ток и вода са останали пет области.
Под заглавие "По 400 лева на калпак за здраве догодина", вестникът съобщава за приетия бюджет на Здравната каса. "Пенсионери плащат левче при джипито", допълва Монитор. "Пари от средствата за подслушване вече са в бюджета за здраве", съобщава Земя.
Сега избира друг акцент от парламентарния живот - "Партиите не отстъпиха нито лев от държавната си субсидия", гласи заглавието на първа страница. "Популизъм е да се режат парите на големите партии" - под това заглавие Труд публикува интервю с Емил Костадинов от БСП. "Ако намалим субсидиите, олигархията ще поръчва на политиците", казва Костадинов, представен като касиер на БСП. Голяма изненада преди второто четене на бюджета е гласуваната от бюджетната комисия такса от 20 на сто за възобновяемите енергийни източници, става ясно от публикация на първа страница на Капитал дейли, озаглавена "Атака" убива с такса зелените централи". 24 часа помества разследване, според което от началото на годината три правителства са дали 2 милиона и 700 хиляди лева за граждански договори. Най-високите хонорари са в транспортното министерство, където са изплатени 98 хонорара със средна стойност 3168 лева.
"Държавата спасява торовия завод "Химко" с 50 милиона лева". Под това заглавие Дума помества интервю с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев. "Няма никакъв проблем да се изграждат и 7-ми блок в "Козлодуй", и АЕЦ "Белене", казва министърът.
Пловдивският митрополит Николай е герой на две интервюта в Стандарт и 24 часа. "Има заговор срещу църквата" е заглавието на интервюто в "Стандарт", а за часовия вестник Дядо Николай казва: "Ако ме ударите по едната буза с клевета, ще обърна и другата".
Информация на в-к Труд съобщавa: Ще бъдат осигурени между 150 хиляди и 180 хиляди коледни дръвчета, като всяка елха ще има нещо като бандерол - специални пръстени, които показват, че дървото е отсечено законно./БНР

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048