EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата - 26 ноември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата - 26 ноември

mail08:30 | 26.11.2013прегледи 775 коментарикоментари 0


Общите теми в днешната преса са трагедията с починалото заради сърдечен проблем дете до НДК в неделя, отмяната на гражданските патрули от страна на прокуратурата и МВР и поредният спечелен проект на бившата пиарка на бившия земеделски министър Мирослав Найденов за над 500 000 лв.

Капитал дейли пише за първата голяма обществена поръчка на спортното министерство, завършила с отстраняване на 90% от кандидатите. Избраната компания не отговаря на едно от предварителните условия за последните пет години победителят да има поне пет завършени подобни проекта. Става дума за обявен конкурс за изпълнител на ремонт на спортните училища в Плевен и Пловдив.

Стандарт информира, позовавайки се на свой източник от правителството, че ще строим трети мост над Дунав между Силистра и Калъраш. До Коледа ще бъде пуснат ферибот между двата града.

24 часа излиза с разследване, озаглавено "Въздушни снимки доказват - Челопечене гърми от немарливост". Готвят се обвинения срещу военнослужещи за пропуски при съхраняване на боеприпаси.

Новинар избира за водещо заглавие решението на Здравната каса да поеме плащането на 7 хил. лв. месечно на лекарство за онкоболни. За здравето ни през зимата пък са съветите на проф. Христо Мермерски в интервю за вестника "Срещу грипа няма по-уникално лекарство от чесъна".

Труд също оставя за водеща тема проблемите в здравеопазването. Според директора на Здравната каса Румяна Тодорова, болниците са пълни с мними пациенти и тя е разпоредила проверки в цялата страна.

Труд успокоява собствениците на автомобили с газова уредба, че няма да бъдат глобявани, ако в талона за колата това не е отразено. Достатъчно е да са минали технически преглед.

Монитор напомня, че днес изтича срокът за узаконяване на строежи, построени до 25 юли 2003 година.

Преса предупреждава за евентуални тютюневи бунтове в Източните Родопи, защото фирмите-изкупвачи все още не са започнали плащането на тазгодишната реколта, а производителите имат все повече разходи.

Дума също излиза с предупреждение за бунт, само че на адвокатите. Те искат промяна в Закона за адвокатурата, а именно в закона да бъдат описани точно всички дейност, които могат да се извършват само от адвокати.

Сега предлага коментар за бюджета на съдебната власт със заглавие "Само Висшият съдебен съвет яде "баницата", бюджетът му се е увеличил двойно за 4 години, а парите за останалите звена в съдебната система намаляват.

Икономистът Михаил Михайлов публикува прогнозата си за българската икономика във вестник Земя със заглавието "Появява се светлина в тунела" на базата на данни на Националния статистически институт и доклад на Европейската банка за възстановяване и развитие./ Автор: Маргарита Дойчинова, БНР
 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg