EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата - 10 октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата - 10 октомври

mail09:38 | 10.10.2013прегледи 619 коментарикоментари 0


Димитър Пенков, БНР
Храната, дарена за сирийските бежанци, да бъде освободена от ДДС, настоява вътрешният министър Цветлин Йовчев, цитиран от Стандарт. Брюксел ще ни отпусне пари за бежанците, но те със сигурност няма да са достатъчни, подчертава Йовчев.

Сега цитира предупреждението на вътрешния министър, че ситуацията с бежанците у нас съвсем скоро може да прерасне в хуманитарна криза. МВР очаква 20 000 бежанци от Сирия до пролетта на следващата година.

Във вторник вечерта Националната служба за охрана вкара премиера Пламен Орешарски в капан, като авангардът и личната му охрана преведоха неговия кортеж през насъбралите се протестиращи на улица "Гурко", отбелязва Преса. Депутати допуснаха, че има умисъл в реакцията на гардовете, а според експерти службата не е реагирала професионално, допълва изданието.

В интервю за 24 часа министърът на транспорта Данаил Папазов съобщава, че в сряда ще внесе предложение кметовете на селата, които са без цифров сигнал, да получат пари, икономисани от декодери. Идеята е с тях да се монтира сателитна чиния или ретранслатор, които да осигурят сигнал за населеното място.

Държавата е загърбила 160 деца със страшната диагноза остра лимфобластна левкемия, като нито тя, нито здравната каса плащат две от лекарствата им, които нямат заместители, алармира Труд. От здравното министерство твърдят, че ще търсят механизъм за целевото плащане на лекарствата, тъй като сега такъв няма.

Българските фалшификатори са номер едно по производство на неистински банкноти от 200 и 500 евро, пише Монитор, като цитира думи на директора на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор по разследването Бойко Найденов. Залавяните до момента купюри са почти като оригинала, посочва Найденов.

Части от златен кръст, десетки монети и ръкописна Библия бяха открити по време на ремонта на средновековната църква на остров Света Анастасия край Бургас, пише Новинар. Находките ще бъдат изложени в музея на острова.

"Няма безсмислено сключени договори", твърди в декларация, цитирана от 24 часа бившият генерален директор на БНР Валерий Тодоров. Повод за нея са критиките на сегашния генерален директор на радиото Радослав Янкулов. "Естествено е стратегическите договори да се подписват за по-голям срок, за да се постигнат отстъпки", се подчертава в декларацията.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg