EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на българския печат

mail08:48 | 15.05.2014прегледи 1179 коментарикоментари 0


Вестник "Труд" отбелязва, че глобите за трите енергоразпределителни дружества ще бъдат миниум 53 милиона и 800 хиляди лева. "Монитор" цитира казаното от шефа на ДКЕВР Боян Боев, според когото ЕРП-тата са ужилили държавата и потребителите с 818 милиона лева. По темата "Стандарт" акцентира върху информацията, че с похарчените 818 милиона лева от дружествата цената на тока е можело да бъде намалена.

"Заплатите намаляват в 19 области", съобщава вестник "Сега", като се позовава на данни от Националния статистически институт. Най-голямо е намалението на заплатата в столицата от 1 138 лева на 1 051 лева, уточнява публикацията.

В интервю за вестник "Сега" председателят на Софийския градски съд Владимира Янева коментира, че според нея няма връзка между обвинението на Пенгезов и кандидатурата му за шефски пост.

В разговор за вестник "24 часа" директорът на НЗОК Румяна Тодорова прогнозира, че без спешни промени в законите здравната система ще рухне. Според Тодорова липсата на регулация е довела до рисково разширяване на медицинската дейност. Тя е категорична, че касата ще позволи на малките болници да работят и извънболнична помощ.

Продават домати от мазето, алармира вестник "Стандарт". Проверявайте не само складовете, но и домовете на търговците, зоват производители, цитирани от изданието. Контрабандният зарзават се изнася в кашони и се продава направо от домовете на нелоялните търговци, разказва заместник-председателят на Сдружението на зеленчукопроизводителите "Югозапад 2013" Костадин Стаменов.

"Заради дъждовете очакват добра реколта от пшеница и едри череши", съобщава "Новинар". Заради меката зима и проливните дъждове черешите обаче са застрашени от ранно гниене, обяснява пред изданието проф. Димитър Домозетов от Института по земеделие в Кюстендил.

Има реална опасност евтините лекарства да изчезнат от българския пазар. Това ще доведе до по-високи разходи за лечение на 3 милиона и половина пациенти с диабет, високо кръвно налягане и сърдечни заболявания. Над 30 медикамента са изтеглени от пазара заради неадекватното им ценообразуване, алармира вестник "Земя".

Всички днешния издания отразяват трагедията в мина в Турция.БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4149