EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на българския печат

mail07:15 | 23.04.2014прегледи 763 коментарикоментари 0


"Пълна проверка в митниците" - за намеренията на новия шеф на агенцията Павел Тонев, съобщава от първа страница вестник Стандарт. В интервю за изданието той заявява, че се гледат под лупа обществените поръчки от 2009-а година насам. Ще бъдат проверени и всички назначения от времето на Ваньо Танов. По думите му, ще бъдат купени още 3 мобилни рентгена за границите. Той отчита рязък скок в разкриваемостта на контрабандата с цигари, дрога и алкохол.

Вестник 24 часа цитира данни от 3 експертни анализа, според които "Търговци внасят нелегално по 10 млн. цигари дневно през един граничен пункт". Изчисленията сочат, че за година през всеки от по-натоварените гранични пунктове, само от дребни и средни канали, контрабандно влизат по около 300 камиона цигари с над 3 млрд. къса, а загубите за държавата от всеки от пунктовете е над 300 млн. лева. В анализите се съобщава още, че корупцията сред митничарите е масова, дават се конкретни сигнали за над 10 корумпирани служители, както и техните актуални тарифи, за да пропуснат камион, кола или автобус.

Вестник Труд информира за разкритие в доклад на посолството ни в Лондон под заглавие "Бум на фалшиви обяви за работа". Изданието уточнява, че нашенски измамници копират реално съществуващи фирми и предлагат от тяхно име атрактивни оферти за работа във Великобритания. Кандидатите на практика изпращат CV до измамниците, като следва бързо одобрение и искане на пари за обработка на документи, консултантски услуги, комисиони. След като парите бъдат преведени, контактът с търсещите работа се прекъсва.

Над 4000 учители напуснаха системата на образованието през 2013-а година, пише на първа страница вестник Сега, като цитира данни на просветното министерство. Анализ на синдикат "Образование" при КТ "Подкрепа" показва огромната необходимост от учители в почти всички области на страната. Най-търсени са специалистите по английски език и информационни технологии.

"Бюджетът дава над 200 милиона лева за най-ниските пенсии за сметка на хората с високи осигуровки", отбелязва вестник Преса и уточнява, че държавата дава тези пари годишно на хората, които нямат достатъчно осигуровки, за да получават дори минималната пенсия от 150 лева. В същото време, за да падне таванът на пенсиите за тези, които чинно са се осигурявали на големи заплати, трябват малко над 128 милиона годишо, но пари няма. Вестникът предлага и интервю с финансовия министър Петър Чобанов, който уверява: "Няма да пипаме плоския данък".

"Корабостроителницата в Бургас стана собственост на Първа инвестиционна банка" е водещото заглавие на Капитал дейли. Изданието допълва, че придобиването на основните производствени активи на дружеството е станало с търг за 47 милиона и 500 хиляди лева. Със сделката корабостроителницата директно преминава към кредитора си.

Вестник Дума пише за изключително интензивния трафик в края на великденските празници под заглавие "500 хиляди запушиха "Тракия" и "Хемус". Близо 170 хиляди души са минали българско-гръцката граница в почивните дни.БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg