EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Преглед на българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на българския печат

mail09:15 | 05.12.2013прегледи 741 коментарикоментари 0


Сред акцентите в печата е споразумението за реадмисия на нелегалните имигранти, за което вчера се договориха Европейският съюз и Турция. То задължава южната ни съседка да приема обратно гражданите на трети страни, проникнали незаконно в Евроблока от нейна територия.

Преса посочва, че споразумението се смята за важна крачка към овладяване на имигрантската вълна към България и е сред основните искания на София от месеци. Страната ни е основен вход на имигрантския поток от Близкия изток и Азия към Европейския съюз, припомня Сега. В замяна на споразумението до три години Европейският съюз трябва да облекчи визовия режим за Турция, пише Стандарт. Труд цитира външния министър Кристиан Вигенин, според когото облекчаването на визовия режим за турски граждани ще се отрази положително на туризма и бизнеса у нас.

Новинар избира за водеща тема появилия се инвеститорски интерес към "Кремиковци", за който вчера съобщи премиерът Пламен Орешарски. Правителството ще подкрепи инвеститора за облекчаване на административните процедури, но няма да участва финансово, посочва Дума, като се уточнява, че засега не са известни подробности за предприемача, проявил интерес към предприятието. То беше обявено в несъстоятелност и спря окончателно работа през юни 2010-а година.

Въвеждането на данък ток върху всички производители, а не само за ВЕИ, обмисля енергийната комисия на парламента, съобщава 24 часа. Размерът на облагането ще се преценява според тежестта за обществото на всеки производител, обяснил за вестника заместник-председателят на комисията Явор Куюмджиев. По същата тема Капитал daily посочва, че Европейската банка за възстановяване и развитие е резервирана към идеята за налагането на такса върху приходите на слънчевите и вятърните паркове. "Много е важно правителството да не забравя, че когато прави промени, които са в разрез с първоначалните очаквания на бизнеса, това се отразява зле на инвестиционния климат", посочил вицепрезидентът на банката Фил Бенет в края на посещението си в България. Днес Капитал daily излиза със специално приложение на тема "Тежка индустрия".

Плевнелиев тайно на сбирка на Европейската народна партия във Вилнюс, гласи водещата тема на Дума. Вестникът цитира участници в срещата, според които Плевнелиев заявил, че след като подчини Украйна, Русия ще хвърли силите си да направи същото вътре в самия Европейски съюз. Според президента България е очевидна лесна жертва. Държавният глава коментирал също, че 90 на сто от медиите в България са собственост на руски господари.

Успехът на детето в училище има пряка връзка с броя на книгите у дома му. Това сочи международното изследване за грамотност PISA 2012, цитирано от Монитор. Децата с най-много точки на международния изпит имат между 200 и 500 книги у дома, докато тези с ниски постижения разполагат с не повече от 10. Колкото по-строга е дисциплината в училище, толкова по-високи са постиженията на децата, сочи още изследването./БНР
 


Тагове: печат, преглед
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg