EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на българския печат

mail09:15 | 17.10.2013прегледи 848 коментарикоментари 0


По-лесно ще се разсрочват дългове на фирми към хазната след приемането на промени в Данъчния кодекс, гласувани вчера от Министерския съвет, отбелязва Стандарт. Целта е да се подпомогнат компаниите, които имат временни фиансови затруднения и не могат да си платят задълженията.

Прокуратурата подхвана дейността на фирмите за бързи кредити заради множеството сигнали, че се занимават с лихварство и заблуждават хората, пише Монитор. Голяма част от засегнатите са от силно уязвими социални слоеве, които не търсят правна защита в подобни случаи, съобщил за изданието Веселин Найденов от Върховната административна прокуратура.

В материал, озаглавен "Проблемът с бързите кредити става все по-видим", Капитал Дейли отбелязва, че секторът не е регулиран, но прокуратурата е насочила проверката към Българската народна банка и Комисията за защита на потребителите, а не към конкретни фирми.

Депутати от БСП пуснаха втора порция въпроси до министерствата за получаваните т.нар. "бонуси по длъжности" в периода 2011-2013 година, пише Труд. След първоначалното искане, направено през септември, депутатите са получили само общата сума на допълнителните възнаграждения. Мотивът, както беше и по времето на ГЕРБ, е "опазване на лични данни", отбелязва вестникът.

Бюджетът на президента ще бъде орязан догодина с 12%, е съобщил за Преса шефът на бюджетната комисия в парламента Йордан Цонев. Според Цонев всички институции трябва солидарно да поемат тежестта от съкращенията. Бюджетът на Народното събрание също ще бъде съкратен - с около 3 милиона лева, отбелязва изданието.

След като БСП обеща предизборно, девет депутати внесоха промени в закона за здравето, които предвиждат отпадане на пълната забрана за пушене на закрити обществени места, пише 24 часа. Здравният министър Таня Андреева се обяви категорично против, а президентът Росен Плевнелиев се закани, че ще наложи вето на закона, припомня вестникът.

Кабинетът предостави 9 400 000 лева допълнително по бюджетите на общини и министерства, които финансират училища и детски градини, четем на страниците на вестник Дума. Средствата са предназначени за заведенията, в които не е достигнато договореното увеличение на заплатите.

"Правителството се паникьоса за бежанците", пише вестник Сега. Изданието цитира заместник-министъра на вътрешните работи Васил Маринов, според когото на извънредно заседание в понеделник ще бъдат отпуснати нови 27 милиона лева, които ще се използват за овладяване на ситуацията до края на годината.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов вече не се ползва от услугите на държавната охрана, отбелязва Земя. Въпреки притесненията си бившият вътрешен министър не смятал да ангажира частни телохранители, допълва изданието.
източник: БНР


Тагове: печат, преглед
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1045