EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Правителството подава оставка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Правителството подава оставка

mail09:20 | 20.02.2013прегледи 573 коментарикоментари 0


Министър-председателят Бойко Борисов по обяд ще депозира оставката на правителството след края на редовното заседание на Министерски съвет. Премиерът направи съобщението в Народното събрание.

Властта ни е дал народът, днес му я връщаме, заяви Борисов. Вчера направихме максимума да отговорим на исканията на протестиращите. Не мога да гледам окървавен Орлов мост. Всяка капчица кръв за нас е петно. Аз не мога да гледам парламент ограден с ограда – това не ни е цел, нито изгода, ако трябва да се пазим от народа, каза той. След като така са поставени въпросите държавата има нужда от нов кредит на доверие и хората да определят как да се управляват от сега нататък. През тези 4 години направихме максимума, каза още Борисов.
В служебно правителство няма да участваме, допълни премиерът. „Досега съм се явявал на избори винаги сам, по закон. На избори са се явявали ГЕРБ винаги, когато ЦИК, РИК и законът са описали. Никога не сме се явявали на избори, за да ни упреква някой, че ще искаме да манипулираме изборите по наши правила. След като искат такова управление на държавата, да видим. Няма да участвам в управление, в което полицията се бие с хората и няма да има политически дебат, а ще се плашим с протести, каза Борисов.
„Костов положи огромни усилия да върне ДПС и БСП на власт и хората ще го оценят и на изборите. След като по този начин направиха колегите от БСП и ДПС, направиха един много опасен прецедент и това ще ви се върне, бъдете сигурни. Ние имаме достойнство, чест. Властта ни е дал народът, днес му я връщаме. Няма да участваме в гласуването. Вие си гласувайте, ако искате”, каза още Бойко Борисов. Той се обърна към Цветан Цветанов с думите: "Да благодарите на всички полицаи за положените усилия и това е жест и към тях да нямат работа на улицата, а да си гледат обществения ред и борбата с престъпността”.


Очаквайте подробности.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3887