EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Правителството осигури 3.8 млн. лв. за БАН

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Правителството осигури 3.8 млн. лв. за БАН

mail16:33 | 08.01.2010прегледи 1749 коментарикоментари 1


Ще бъдат осигурени необходимите 3.8 млн. лева за изплащането на шестмесечните компенсации на около 500 учени от БАН, които ще бъдат пенсионирани. Това съобщи Бойко Борисов. Той посети  Института по металознание  и Геофизичен институт към БАН, за да се запознае с дейността и научните постижения по тематиката на всеки от тях
„Българската академия на науките трябва да работи по-активно, както и учените в предлагането на своите научни проекти, защото има разработки, които могат да бъдат предложени и на държавата, и на частните компании”, заяви Борисов. Премиерът бе категоричен, че академията има подкрепата на правителството.
Предстои да се изготви текст на постановление, свързан с внедряването на прототипи на институтите към БАН във военната индустрия и Министерството на вътрешните работи.
„БАН изготвя реформи в момента и хората в академията знаят какво трябва да бъде направено, за да се удовлетворят нашите изисквания”, информира премиерът. Той е категоричен, че е по-добре разработките на БАН да бъдат закупени от българските военни ведомства. „От наша страна, ще съдействаме с контактите си, за да бъдат продавани те и извън България, защото държави като Сърбия, които не са изпратили нито един войник в Ирак, продават продукция за 400 000 млн.лв.”, Борисов.

 


 
Коментари
 
Анонимен разъл дязъл - 08-01-2010 г. 18:17:08

В "МЕНЮ" има графа "EDIT".Целия БАН трябва да се маркира със "SELECT ALL" и да се натисне "DELETE". И ДАСЕ ПОЧНЕ ВСИЧКО ОТ НУЛА.!Цитирам дословно проф.Лъчезар Филипов - астрофизик - зам.директор на "Института по Космически Изследвания " към БАН от публикация на негово интервю (седмичен труд, бр.49 от 09 112009г.) с Въла Новева." ВЪПРОС:Какво се върши в БАН изобщо?С какво се занимавате? ОТГОВОР:Кадърното младо поколение бяга навън. А БАН е рай за комплексарите - лежат и чакат някой нещо да направи, да нареди, да отпусне ПАРИ.Но за да ни отпуснат пари, някой трябва да напише проект, да кандидатства на подходящо място, да си посвети времето на това.Правил съм го.Много по лесно обаче е да се убива времето и да се ИМИТИРА ДЕЙНОСТ - така ДО ПЕНСИЯ." Край на цитата. За т.н."външен одит" БАН брои 250,000 евро.Резултатите от одита: от всички (69) шестдесет и девет института и лаборатории (пак цитирам) "САМО седемнадесет са ВИДИМО ЗНАЧИМИ от европейска научна гледна точка, деветнадесет ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЯТ (като нен

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg