EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Появи се "двойник" на Газпром с капитал 500 млн.евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Появи се "двойник" на Газпром с капитал 500 млн.евро

mail14:00 | 17.08.2010прегледи 1035 коментарикоментари 0


Министерството на правосъдието на Словакия на 11 август е регистрирало компанията Газпром ес.ар.о. (Gazprom s.r.o.), съобщи днес руският вестник "Комерсант".
Руският газов гигант Газпром посочва, че няма връзка с новорегистрираната компания, въпреки че името й съвпада с наименованията на дъщерните подразделения на концерна в чужбина. Освен това един от представителите на новата компания - Николай Медведев, носи същата фамилия като ръководителя на Газпром експорт Александър Медведев.
Уставният капитал на Газпром е.ар.о. е 500 млн. евро, което за Словакия е огромна сума, отбелязва "Комерсант".    Засега руската компания няма официални основания да обвинява словашкия Газпром в извършване на нарушения, отбелязва изданието.
"Търговската марка "Газпром" в Словакия е защитена юридически, както и в повечето други страни, което обаче не винаги предотвратява опитите на други да се възползват от нашата марка", посочва монополистът.
Като вид дейност на Газпром ес.ар.о. са посочени широк спектър услуги, сред които не се споменават енергийни суровини. Според експерти това е опит да се създаде голям търговец, който да провежда търговски операции от името на Газпром.
"Новият Газпром може да иска да купи словашкото подземно газово хранилище с цел после да го препродаде на руския Газпром", заяви пред изданието източник от газовия пазар на Словакия.
Руският газов гигант е започнал разследване кой стои зад компанията, която е внесла основната част от уставния капитал, и се опитва да установи личността на Николай Медведев. За последен път Газпром е имал проблеми с "двойници" преди
над пет години, посочват представители на монополиста.   


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046