EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Пощенският пазар с ръст +5%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пощенският пазар с ръст +5%

mail15:00 | 29.05.2015прегледи 2265 коментарикоментари 0


Пощенският пазар в България отбелязва устойчив ръст в приходите с по 5% всяка година, каза заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов при откриването на юбилейното 50-то Пленарно заседание на Европейския комитет по пощенско регламентиране в София. Развитието на електронната търговия доведе до значителен ръст в пратките със стоки, като т.нар. неуниверсални пощенски услуги съставляват около 80% от общия обем на пазара, добави той.

Динамичният ръст на електронната търговия предоставя за пощенските оператори нова ниша, в която да развиват дейността си, чрез доставка на стоките, поръчани онлайн, като пощенски колети, посочи в приветствието си заместник-министър Валери Борисов. По думите му, делът на куриерските услуги в приходите на пощенските оператори е 65%. Той добави, че като трайна тенденция в близките години се очертава нарастване на обемите пратки и приходите на пощенските оператори от електронната търговия. В момента на националния пазар работят над 130 пощенски оператори, което безспорно е от полза за потребителите и им дава възможност да направят избор за предоставяните продукти и услуги, заяви заместник-министърът.

Европейският комитет по пощенско регламентиране е създаден през 1992 г. в рамките на Европейската конференция за пощи и телекомуникации. В него членуват министерствата и регулаторните органи на пощенските администрации на държавите от Европа. Република България е домакин на това важно събитие за трети път. В заседанието днес и утре участват над 71 делегати от 28 държави, както и представители на Всемирния пощенски съюз и на Асоциацията на Европейските обществени пощенски оператори (PostEurop).

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg