EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пощенска банк - гаранционно споразумение за $20 млн.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пощенска банк - гаранционно споразумение за $20 млн.

mail13:30 | 01.03.2012прегледи 589 коментарикоментари 0


Пощенска банка и Международната финансова корпорация (МФК), член на Световната банка, подписаха Гаранционно споразумение по Глобалната програма за търговско финансиране на МФК. Чрез споразумението банката осигурява гаранционна линия в размер на 20 млн. щатски долара за подпомагане развитието и насърчаване на търговската дейност на български компании за внос и износ.

„Като една от водещите универсални банки в страната ние приемаме ролята на важен финансов посредник с основна цел да подкрепяме икономическия растеж на страната. Споразумението с МФК ще затвърди допълнително позициите на Пощенска банка пред българските малки и средни предприятия, и големи компании при избора им на банков партньор. С Гаранционното споразумение успешно допълваме широката гама услуги за търговско финансиране, които традиционно предлагаме на клиентите си и с които ги подкрепяме да търгуват ефективно с чуждестранните си партньори”, коментира  Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

“МФК ще подпомогне Пощенска банка при установяването на нови отношения с глобални банки и ще подкрепи финансовия сектор в България. Разширените възможности за търговско финансиране ще засилят растежа на местния бизнес, ще спомогнат за разкриването на нови работни места, и като цяло ще разширят икономическите възможности”, каза Джорджина Бейкър, директор „Глобална търговия и решения за вериги на доставка” в МФК.

Подкрепата за компании, развиващи експортна и/или импортна дейност, се предлага в множество форми, включително краткосрочно търговско финансиране, както и други гаранционни инструменти. Инструментите, които могат да бъдат използвани по линията, включват – документарни акредитиви, стендбай документарни акредитиви и банкови гаранции.

Гаранцията на МФК с присъден рейтинг ААА ще осигури на Пощенска банка и нейните клиенти достъп до висококонкурентно ценообразуване за търговско финансиране на междубанковия пазар. По този начин банката има възможност да предлага изключително атрактивни условия на клиентите с експортна и/или импортна дейност и да затвърди ролята си на ключов партньор на корпоративните си клиенти.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg