EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Поща в манастира

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Поща в манастира

mail18:01 | 25.09.2015прегледи 1530 коментарикоментари 0


Главният изпълнителен директор на "Български пощи" ЕАД Деян Дънешки и игуменът на Троянския манастир Велички епископ Сионий откриха пощенска станция в светата обител.
Това е втората пощенска станция в манастир, другата е в Рилския манастир. В нея ще се извършват всички услуги на "Български пощи" - изплащане на пенсии, пощенски записи, плащане на сметки, кореспонденция, заяви Дънешки. Той добави, че за посетителите на манастира ще бъде направена марка със снимка на светата обител, която да изпращат с писмата си.
"За мен е радост, че в днешния ден - празника на света София, отваря врати един обновен пощенски клон. Той е много необходим, както на посетителите на светата обител, така и на братството, тъй като през този клон минават всички имена, които хората изпращат от страната и чужбина, за да бъдат поменавани в светата литургия и в богослуженията в манастирския храм. Това са писма, които идват със скърбите и радостите на много хора, със съкровено желание, и надежда, и вяра, и любов, свързани и с днешния празник", каза дядо Сионий.
Той подари на Деян Дънешки икона с образа на Света Богородица Троеручица.
След това в Националната гимназия за приложни изкуства "Проф. Венко Колев" в Троян се състоя валидиране на пощенски плик на тема "100 години от рождението на патрона на Националната гимназия за приложни изкуства Проф. Венко Колев, гр. Троян ". Пощенското-филателно издание бе пуснато в употреба от Деян Дънешки, кметът на община Троян Донка Михайлова, директорът на гимназията Илиян Илиев и художникът на изданието проф. Пламен Вълчев. Тиражът е от 1805 бройки./БТА
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg