EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Поштел - нов хит в хотелите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Поштел - нов хит в хотелите

mail07:25 | 26.07.2015прегледи 2112 коментарикоментари 0


Почти всеки е посещавал хостел – един от най-достъпните варианти за настаняване, особено при пътуване в чужбина. Не всеки, обаче, е отсядал в петзвезден бутиков хотел, където само канапето в лобито струва колкото половината обзавеждане в дома ви.
Онлайн туристическа агенция съобщи в блога си за една особена категория хотели, която придобива все по-голяма популярност напоследък. Тя се опитва да съчетае тези два, на пръв поглед далечни варианта за настаняване. Комбинирайки „пош“ стилът (на англ. posh – елегантен, луксозен, първокласен) с цената и практичността на хостела, се получава евтин шик хотел (cheap and chic hostel) или както вече е по-известен – поштел.
Тази концепция има за цел да промени представата за традиционните хостели, възприемани като най-евтиния и нискокачествен начин за настаняване, където хигиената, обзавеждането и услугите не се славят с висока репутация.
За разлика от хостелите, поштелите обикновено се намират на комуникативни места, в сгради с интересна архитектура или история. Задължително са реновирани в свеж и модерен стил, а опашките пред банята и тоалетната са абсолютно неприемливи.
Винаги има нещо открояващо се в обзавеждането и интериора – разположението на стаите и мебелите, дизайнът им, съчетанието на цветовете, наличието на произведения на изкуството, антики и др. Безплатният и качествен достъп до интернет е задължителна екстра.
Европа вече има своите любими поштели
Барселона, например, предлага уникално настаняване в поштел Грация, чиито стаи пресъздават типичната бохемска атмосфера на Каталуния – разнородни произведения на изкуството, големи огледала и удобни фотьойли за разпускане.
Една по-интересна алтернатива за настаняване в Будапеща е поштел Маверик – впечатляваща сграда от времето на Хабсбургите, преустроена за гости. Това е една от редките възможности да се почувствате като истинска кралска особа на цена от 29 евро на нощувка./Източник: Онлайн туристическа агенция eSKY.bg

 

 


Тагове: поштел, хит, хотели
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4218