EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Почти 1 млн. туристи от Украйна в Крим

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Почти 1 млн. туристи от Украйна в Крим

mail14:33 | 30.04.2018прегледи 1900 коментарикоментари 0


Вадим Черниш, министър по въпросите на „временно окупираните територии“ на Украйна разкритикува украинците за летните им почивки в Крим, пише руското издание „Взгляд“. „Не мога да разбера, например, как може сега да отидеш там и да поддържаш туристическия отрасъл на Русия“, коментирал Черниш според „Интерфакс-Украина“. Той е заявил още, че е необходимо да се проведе разяснителна кампания не само по този въпрос, но и за покупките на руски стоки, както и да се предприемат мерки спрямо международните компании, които сътрудничат с Крим.

Черниш е отбелязал, че руската компания „Аерофлот“ лети в Крим. „Но тя лети и в други страни по света. Струва ми се, че такива компании трябва да се преследват по-активно. Не мога да разбера, ако летят в Крим, значи те демонстрират неуважение към международното мнение, което е недопустимо“, е заявил министърът. Той е дал като пример и известният холандски сайт booking.com, чрез който може да се наеме квартира в Крим. „Ако декларирате едни ценности – следвайте ги“, възмутил се е чиновникът.

Председателят на комисията по саниторно-курортния комплекс и туризма на кримския Държавен съвет Алексей Черняк коментира изявлението на украинския министър: „С всяка година туристите в Крим от Украйна са все повече и повече. Техният брой се увеличава в пъти. Ако в 2014 година украинците бяха изплашени до невъзможност и дойдоха около 100 хиляди души, то сега в Крим пристигат около един милион украински граждани“, е разказал той, предава RT.

Той потвърди, че през летния период е най-големия пик на пресичанията на границата. „Цифрите са точни: преминаването през границата изисква попълването на документи и анкети и тези, които идват с туристическа цел, поставят съответната отметка“. „Ще се съглася с думите на Черниш, че действително има проблеми и в обществото, и в държавата. Каквото и да правят, каквито и блок-постове да поставят, както и плашат украинските жители – всички, които идват в Крим, отбелязват едно: полуостровът се развива, благоденства и отношението към украинците е доброжелателно. Те идват спокойно, разговарят на украински. Много туристически компании предлагат пътувания в Крим на територията на Украйна“, казва още Черняк..

„Взгляд“ припомня, че през 2017 година в Крим са почивали 5,4 милиона туристи. През 2016 година те са били 5,57 млн, а през 2015-а – 4,6 млн.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1145