EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Почина британският писател Питър Мейл

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Почина британският писател Питър Мейл

mail11:06 | 22.01.2018прегледи 6708 коментарикоментари 0


На 78 години почина британският автор Питър Мейл. Издателят му Алфред Кнопф съобщи, че писателят е починал след кратко боледуване в болница, близо до дома му в Южна Франция.

Питър Мейл има издадени на български език близо десет книги. British Book Awards обявява Една година в Прованс за най-добрата книга за пътувания за 1989 г., а Питър Мейл — за най-добър автор за 1992 г. През 2002 г. френското правителство го прави Кавалер на Ордена на почетния легион.

В края на 80-те години Питър Мейл се установяване във Франция. Той живее в градчето Лурмарен и като много други британци не успява да устои на френския начин на живот. Именно той го вдъхновява да създаде не само бестселъра Една година в Прованс, но още десетки романи, посветени на най-приятната част от живота във Франция. Увлекателният му начин на писане не оставя безразлични милиони читатели по света, а книгите му са преведени на над 20 езика.

Романът Добра година става световноизвестен с едноименната екранизация на режисьора Ридли Скот, с участието на Ръсел Кроу и Марион Котияр в главните роли./DiVino


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg