EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Почивка за виенските коне заради жегата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Почивка за виенските коне заради жегата

mail12:10 | 24.08.2023прегледи 608 коментарикоментари 0


Във Виена лятото обичайно е по-горещо отколкото у нас. Градът прегря на три пъти и тази година. От понеделник термометрите отново прескочиха границата от 35 градуса, а за конете от прочутите виенските файтони това означава почивен ден. Защото високите температури са трудно поносими и за животните.

Според закона файтонджиите в историческия център на града трябва да преустановят работа, когато термометърът прехвърли 35 градуса. Измерванията се правят в специална станция на ул. Опернгасе. Животните трябва да бъдат върнати в оборите, а общински служители проверяват дали предписанието се изпълнява. Нарушителите са застрашени от глоби до 3500 евро.

Температурата за въвеждане на ограниченията открай време е предмет на разгорещени спорове. Защитниците на правата на животните призовават за ограничение при достигане на 30 градуса. Според общината обаче това не е законово възможно. Въпреки това при достигане на този по-нисък праг конете подлежат на ветеринарно-медицински контрол. А община Виена и федералното правителство съвместно с Университета по ветеринарна медицина провеждат в момента проучване за въздействието на горещините върху животните.


Снимки

©Schaub-Walzer / PID

©Jobst / PID

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg