EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Постиженията на ваксините + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Постиженията на ваксините + видео

mail07:15 | 03.06.2021прегледи 1734 коментарикоментари 0


Представителството на Европейската комисия в България инициира информационна кампания „За да бъдем здрави и заедно“ в подкрепа на имунизацията срещу COVID-19 у нас.

Популярни и уважавани медицински специалисти записаха видео послания. Лекарите споделят емоционални разкази за своите лични преживявания през изминалата година на пандемия и посочват множество логични аргументи в полза на безопасните и ефективни ваксини, одобрени в Европейския съюз.

В това видео говори проф. д-р Лилия Пекова, началник на Клиниката по инфекциозни болести в Университетска болница „Проф. д.р Стоян Киркович”, Стара Загора: 

„Моят отговор е категоричен, че да, ваксината е един шанс човек да не преболедува или ако се случи това, заболяването да бъде в много по-голяма степен изявено и с много по-малък риск от усложнения."

„Мястото на ваксините е заслужено и оправдано. Благодарение на ваксините ние днес нямаме такива страшни, инвалидизиращи, животозастрашаващи заболявания като вариола, полиомиелит, дифтерия."

„Ваксината е едно спасение, една надежда, една много хубава перспектива по отношение на това да приключим с цялата тази тежка ситуация възможно най-скоро.“


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161