EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Постигнато е споразумение за UBS

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Постигнато е споразумение за UBS

mail20:10 | 12.08.2009прегледи 621 коментарикоментари 0


Правителствата на САЩ и Швейцария постигнаха споразумение за извънсъдебно уреждане на делото срещу швейцарската банка UBS във връзка с укриване на данъци от нейни клиенти, предадоха световните агенции.
Споразумението е парафирано и готово за подписване, но не се посочват повече подробности, уточняват ДПА и Асошиейтед прес.
Според агенция Reuters се очаква споразумението да включва оповестяване пред американските власти на имената на хиляди богати клиенти на UBS от САЩ, които са заподозрени, че са използвали офшорни сметки в банката, за да укриват свои активи и да заобиколят американските данъчни закони.
Адвокатът Стюарт Гибсън от данъчното подразделение към американското министерство на правосъдието заяви, че обвиненията срещу UBS ще бъдат оттеглени, след като споразумението бъде окончателно и официално подписано, допълва АП.
Преди време американското министерство на правосъдието подаде иск срещу UBS с настояване банката да му предостави информация за 52  000 тайни сметки на американски граждани, разкрити от данъчните  служби, чрез които според тях се укриват близо $15 млрд., припомнят агенциите.


Тагове: банки, САЩ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg