EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Последна възможност за Jump the Gap

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Последна възможност за Jump the Gap

mail13:45 | 18.01.2013прегледи 772 коментарикоментари 0


Jump the Gap е международна платформа за млади дизайнери и архитекти. Целта на конкурса е, без да поставя ограничения, да даде възможност на творци от цял свят днес да създадат банята на бъдещето с нови решения, технологии и продукти. Факт е, че повече от половината продукти, които ще ползваме след 10 години, все още не съществуват и голяма част от тях още не са проектирани. Организаторите на конкурса Jump the Gap, световният лидер в обзавеждането за баня Roca със съдействието на Барселона Дизайн Център (BDC), предизвикват младите творци да прескочат границите и да представят своя поглед в бъдещето.
Участие
В международния конкурс за млади дизайнери Jump the Gap могат да участват млади дизайнери, архитекти, студенти по архитектура и студенти по дизайн, на възраст до 35 години (родени не по-рано от 1 януари 1978 г.) от цял свят. Единственото ограничение за участие е за членове на журито, техните семейства, студиа или дизайнерски екипи. Същото се отнася и за членовете на комитета за предварителна селекция.
Регистрацията за участие в конкурса става по електронен път, на интернет сайта www.jumpthegap.net. Няма такса за регистрация. Участието може да бъде индивидуално или в екип от двама. Регистрацията бе отворена на 13 септември 2012 г. и приключва в 14.00 ч. (13.00 GMT+1) на 31 януари 2013 г.
Конкурсните проекти се подават също по електронен път до 18 април 2013 г. Те са анонимни и не могат да съдържат имена или лични данни.
Селекция
Селекцията протича на няколко етапа. Комитет за предварителна селекция разглежда всички кандидатури и избира 30 проекта, които се представят на международно жури. В това издание на Jump the Gap, председател на журито е арх. Кадзуйо Седжима, Токио, Япония, носител на наградата Pritzker за 2010г.
Другите членове на журито са: Хосеп Конгост, мениджър Дизайн на Roca Innovation Lab, Барселона, Испания; арх. Андрес Жаке, Мадрид, Испания; Бенджамин Кемптън, директор Интериори на сп. Wallpaper*, Лондон, Великобритания и дизайнерът Хари Коскинен от Хелзинки, Финландия .
Награда
Журито на конкурса прави предварителна селекция от проекти – финалисти, сред които избира един победител, който се обявява на специална церемония. Авторът или авторите на отличения проект получават награда от 5000 Евро.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg