EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Поскъпване на електроенергията в Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Поскъпване на електроенергията в Русия

mail17:15 | 21.08.2009прегледи 648 коментарикоментари 0


Цените на електроенергията ще се увеличат заради аварията в Саяно-Шушенската ВЕЦ в Сибир, заяви руският заместник-министър на икономическото развитие Андрей Клепач, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Според Клепач "известна корекция е неизбежна". Той изтъкна, че не е възможно да се  покрият щетите със заеми и за сметка на ресурсите на собственика на ВЕЦ-а, държавната компания РусГидро.
По-рано днес на съвещание в Саяно-Шушенската ВЕЦ в руската република Хакасия премиерът Владимир Путин изтъкна, че правителството не трябва да допуска резки скокове на електроенергията в Сибир и дори предложи да бъде дадена възможност на правителството да въвежда държавно регулиране на цените на пазара на едро на електроенергия.
Ръководителят на Федералната антимонополна служба (ФАС) Игор Артьомов предупреди енергийните компании, че ФАС внимателно следи цените на електроенергията заради аварията в сибирската ВЕЦ и че в случай на монополно необосновано повишение ще заведе наказателни дела срещу тях.  
Цените на отоплението в Русия през 2010 година ще се увеличат с около 10 процента, съобщи Андрей Клепач, като изтъкна, че Федералната служба по тарифите предлага увеличение от 14-16 на сто.
Освен това заместник-министърът обяви, че министерството на икономическото развитие ще внесе в правителството коригирана прогноза за макроикономическото развитие през 2010 година заради увеличението на цените на петрола и природния газ. Според него приходите в бюджета за 2010 година могат да нараснат с 30-40 милиарда долара заради увеличението на износа. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg