EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Поръчани са нови метровлакове Сименс

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Поръчани са нови метровлакове Сименс

mail13:06 | 10.06.2020прегледи 533 коментарикоментари 0


Купуваме допълнително десет нови метровлака на "Сименс" за третата линия и поетапно модернизираме най-старите мотриси. Имам уверението на премиера, че Министерството на финансите ще осигури съфинансирането за тях от 15 млн.лв.

Общият бюджет за десетте нови мотриси е 88 млн.лв. и те ще започнат да пристигат в София през следващата година, е казала кметът на София Йорданка Фандъкова при проверката на метрото, съобщава общинският пресцентър.
Към момента продължават тестовете с първите 20 метровлака "Сименс" по завършения 8-километров участък от третата линия - от "Красно село", при бул. "Цар Борис Трети", през НДК, до "Хаджи Димитър", на бул. "Владимир Вазов".
Движението по това трасе ще бъде пуснато през август. Имам уверението, че немските екипи на "Сименс", които бяха изтеглени по време на пандемията от България, възстановяват работа по тестовете на системите за управление на метрото, е казала Фандъкова.
Работата по 4-километровия участък - от "Красно село", през "Овча купел", до Околовръстния път, при Горна баня, продължава. От юли започват настройките на системата и след това изпитанията с влакове.
Кметът Фандъкова е съобщила, че е започнала процедурата за продължение на третата линия - нови 3 километра, от бул."Владимир Вазов" до кв."Левски Г". Така, при осигурено финансиране, през 2021 г. може да започне тяхното строителство.
За разклонението на третата линия - от Военната академия към "Слатина", до бул. "Цариградско шосе", при зала "Арена Армеец", е в ход процедура по изготвяне на регулационните планове, а тази есен се планира да започне процедурата за избор на изпълнител.
 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg