EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Португалски банки скочиха срещу Fitch

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Португалски банки скочиха срещу Fitch

mail14:15 | 09.11.2010прегледи 357 коментарикоментари 0


Португалски банки отвърнаха на удара на рейтинговата агенция Fitch като една от водещите институции прекрати договора си с агенцията след поредица от понижавания на рейтинга й заради рискове около ликвидността и финансирането, съобщава Financial Times.
Спорът беше провокиран от възникналите в Португалия затруднения около суверенния дълг на страната, които на практика отрязаха достъпа на португалските банки до капиталовите пазари, принуждавайки ги да разчитат сериозно на финансиране от Европейската централна банка.
Banco Espírito Santo, една от първите пет банки в Португалия, съобщи, че прекратява договора си с рейтинговата агенция Fitch, която „без основание” е понижила кредитния рейтинг на банковата институция с три пункта.
От Millennium BCP - друга водеща банка в страната, коментираха, че „няма нови факти, които да отразяват или да са доказателство за настъпила значителна промяна във финансовите условия, ликвидността, независимостта или доходността на португалските банки”.
Fitch понижи рейтингите на BES, BCP, а също и на две други португалски банки преди ден, мотивирайки решението си с повишените рискове около ликвидността и финансирането, както и с влошаването на вътрешното представяне и състоянието на активите в страната.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165