EUR 1.9558
USD 1.7999
CHF 1.9913
GBP 2.2782
CNY 2.4937
you tube
mobile version

Португалия песимист за завръщането си на пазарите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Португалия песимист за завръщането си на пазарите

mail09:00 | 19.04.2012прегледи 210 коментарикоментари 0


Португалският премиер Педру Пасуш Коелю заяви днес, че няма гаранции, че страната ще спази ангажимента си да се върне на международните капиталови пазари преди септември 2013 година, предаде Reuters. В коментар за в. Financial Times Коелю отбелязва, че е оптимист за изпълнението на поетите от Португалия ангажименти, но призова за реализъм и прагматизъм, тъй като е възможно
фактори извън контрола на правителството да изиграят определена
роля. "Важно е да кажа нещо, което ще прозвучи спорно, но всъщност въобще не е спорно - в епоха на несигурност няма гаранции," заяви португалският премиер.
Коелю определи ангажиментите на Португалия да спази условията и сроковете, които й бяха поставени, за да й бъде отпусната спасителната финансова помощ, като неотменими и отхвърли предположенията за втори спасителен финансов пакет или
преструктуриране на дълга, ако правителственият план върви
гладко. Сигурен съм в плана за реформи, който имаме и в способността ни да се върнем на пазарите навреме, ако го изпълним, отбеляза португалският премиер.
Той обаче призна, че Португалия може да призове за допълнителна подкрепа, ако окажат влияние важни фактори, които са извън контрола на страната.
Няма гаранции и не можем да се подготвим за събития, които са извън контрола на страната ни. Но съм убеден, че ще успеем само ако осъществим по-голямата цел за основна реформа, която ще възстанови просперитета на Португалия, посочи Коелю.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg