EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Поредният кандидат премиер

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Поредният кандидат премиер

mail17:25 | 30.07.2021прегледи 1376 коментарикоментари 0


Президентът Румен Радев връчи на Пламен Николов от „Има такъв народ“ мандат за съставяне на правителство, предаде репортер на БГНЕС.„Уважаеми г-н  Николов, в изпълнение на конституцията на България ви възлагам да съставите правителство“, обърна се президентът Радев към кандидата на ИТН. От своя страна, Пламен Николов заяви, че ще направи всичко възможно за съставяне на кабинет в законния срок. В Президентството Пламен Николов бе придружен от Тошко Йорданов, Филип Станев, Станислав Балабанов и Ивайло Вълчев.

Пламен Николов каза, че имат пет първи приоритета, които са важни още от предизборната кампания - Планът за възстановяване и устойчивост, справяне с предстоящата Ковид-криза, преизчисляване на пенсиите, ангажиментите към избирателите по отношение на избирателната система, съдебната реформа.

Пламен Николов е роден през 1977 г. в град Горна Оряховица. По професия е предприемач, владее три езика – руски, немски и английски. В неговата биография на сайта на ИТН пише следното: „Пламен Николов отговаря за цялостното бизнес представяне на компанията в 67 международни пазара със 600+ търговски B2B партньора. Осигурява постигането на всички планирани стратегически корпоративни и търговски цели на компанията в съответните пазари. Управлява всички процеси в компанията, свързани с търговския оборот, разходния баланс, ЧР, финансовите потоци и маркетинг дейността.

Твърди се също, че е работил е с големи клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, ЕМАГ, Плувни федерации, Олимпийски национални комитети“.

Пламен Николов е представен за първи път през февруари 2018 година, когато се явява на кастинг при Слави Трифонов за участие в "Има такъв народ". Тогава съобщава, че работи в американска фирма, но с доста малки мащаби - ръководел 14 човека в целия свят. Справка сочи, че компанията продавала плавници и шнорхели.

 

Пореден кадрови провал претърпява ИТН!

След като преди седмица партията на шоумените оттегли Николай Василев като кандидат за премиер, както и цялото правителство, обявено от Слави Трифонов в деня след вота, днес след обяд, три часа преди връчването на мандата, Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" оттегли кандидатурата и на Петър Илиев, която беше спрягана за премиер.

Това научи Епицентър.бг от отлично информирани източници от първата политическа сила в парламента. Причината - излезлите публикации, които осветиха бизнесделата на Петър Илиев като адвокат, както и факта, че той е почетен консул на офшорната зона Барбадос.  Обяснението, с което ИТН оттеглят е, че не са знаели досега за всичко това, което медиите извадиха Илиев.

Часове преди това Корнелия Нинова коментира и евентуалната кандидатура на Петър Илиев за министър-председател. "Петър Илиев е бил консултант на ПГ на БСП по няколко конституционни жалби. Моля ви на въпроси "ако" - не отговарям сега. Нека да изчакаме в 17.00 ч. и тогава заповядайте за коментар", заяви още Корнелия Нинова.

ПГ на БСП работи с Петър Илиев още от 42-оро Народно събрание. Основателят и управляващ съдружник адв. Петър Илиев e  „автор на последните ни 5 или 6 конституционни жалби“, обяснява тогава  Деница Златева.
Партньорството на социалистите с Илиев продължава и в 44-ото Народно събрание. По това време той вече е съпруг на дъщерята на шефа на орготдела Пламен Червеняков.

През 2017 г. парламентарната група на БСП се е консултирала с кантората му "Илиев и партньoри" по проекта за нов антикорупционен закон, който социалистите са подготвили. Според публикация на седмичника "Капитал" от тогава адвокатът получава 50 000 лв. месечно за цялостната си работата си законодателството. По думите на Крум Зарков тогава въпросният законопроект е „написан от депутатите на БСП от правната комисия“ и „след това изпратен и на кантората, с която ние работим, не за да го напише, а като консултация“.

Илиев е бил адвокат на настоящия депутат от БСП Иван Иванов, като през 2013 г. го е защитавал пред Конституционния съд по дело за несъвместимост като народен представител. Казусът възникна, след като Иванов бе назначен за зам.-министър на вътрешните работи в кабинета "Орешарски", а след няколко часа беше освободен заради информация, че през 1995 г. е бил управител на шуменския клон на бившата силова групировка СИК. От ГЕРБ сезираха съда с аргумента, че депутатите, които се съгласят да заемат друг пост след избирането си, напускат Народното събрание и по Конституция единствено министрите могат да се върнат на депутатските банки. В крайна сметка съдът реши единодушно, че Иванов остава депутат.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg