EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Поредна екзотика - данък тото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Поредна екзотика - данък тото

mail16:33 | 26.03.2010прегледи 1359 коментарикоментари 0


Обсъжда се промяна на данъчното облагане на застрахователните дружества като антикризисна мярка, съобщи пред журналисти председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците Иво Прокопиев, цитиран от БТА.
Председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев и Прокопиев съобщиха, че се обсъжда и облагането с 10 % на доходите от т.нар. игри на щастието - тото, лотарии, "Еврофутбол".
В отговор на въпрос дали се е повишила контрабандата с акцизни стоки, Прокопиев заяви, че работодателите настояват за подобряване на фискалната прозрачност. Министерството на финансите е склонно да поеме ангажимент на месечна база да
публикува подробна информация за приходите от акцизи - тази година как са изпълнявани спрямо миналата, на какво се дължат разликите и как това се съотнася към потреблението на цигари, алкохол и горива, посочи Прокопиев.
Бизнесът е съгласен да бъде променен механизмът, по който се определя минималната работна заплата, но не подкрепя автоматично идеи за увеличаването й. По думите на Прокопиев, от голямо значение е какви ще бъдат компонентите на формулата за минималната работна заплата - ако там има цена на труда, производителност на труда, инфлация, ако производителността на труда значително спада с изпреварващ ръст пред останалите фактори, няма как заплатата да расте, коментира той.
Повишаването на ДДС днес не е обсъдено. Според Прокопиев и Данев, ДДС е "най-малкото зло". Двамата смятат, че може да не се стигне до повишаване на данъка, ако останалите мерки проработят.


Тагове: тото, данък,
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1968