EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Полша: Универсален данък + недостиг на работна ръка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Полша: Универсален данък + недостиг на работна ръка

mail11:42 | 01.11.2016прегледи 2103 коментарикоментари 0


Правителството на Полша ще работи върху детайлите на планираната данъчна система „всичко в едно“ през следващите седмици и смята, че въвеждането ѝ през 2018 г. все още е реалистично, каза пред репортери вицепремиерът и министър на развитието и финансите Матеус Моравецки, съобщава вестник The Warsaw Voice .
„Твърде рано е да се говори за (подробностите в) унифицирания данък“, каза той и допълни, че все още е реалистично да бъде представен през 2018 г. „През следващите седмици концепцията ще бъде изгладена“, поясни той.
Ако новата система наложи по-високи данъци за някои данъкоплатци, „повишенията ще бъдат остри“, подчерта той.
Полските работодатели се оплакват от недостигна на работна ръка. Служители се търсят в секторите търговия и услуги, както и в производството. Полското общество застарява, а броят на младите хора в трудоспособна възраст систематично намалява, съобщава Polskie Radio. Затова полските работодатели охотно вземат на работа украинци.
Наемането на украинци става най-вече на места, където се извършва физически труд. Освен за физически труд на полския пазар на труда не достигат IT-специалисти и инженери за различни отрасли.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg