EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Полша не плаща на чужди фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Полша не плаща на чужди фирми

mail14:00 | 19.06.2013прегледи 530 коментарикоментари 0


Шест страни от Европейския съюз са поискали Полша да обясни защо не са платени милиарди евро на чуждестранни строителни фирми, наети по европейска програма за строеж на пътища, предаде Ройтерс. Полската агенция за пътно строителство заяви, че вината е на изпълнителите. Спорът може да накърни репутацията на Варшава в Брюксел, който отпуска големи суми от фонда за развитие за изграждане на пътища и железопътни линии в Полша. Ройтерс се е сдобила с копие от писмо от посланиците на Австрия, Франция, Германия, Ирландия, Холандия и Португалия до полския вицепремиер и министър на икономиката Януш Пехочински. За първи път европейските правителства обединяват усилията си в спора, което ще засили дипломатическия натиск над Варшава.
В писмото е посочено, че неизплатените суми подчертават фундаменталните и системични проблеми в начина, по който Полша управлява големите обществени строителни проекти.

Стойността на иска пред полски съдилища е около 10 милиарда злоти (3,15 милиарда долара), е посочено в писмото, в което тя е определена като "необичайна и безпрецедентна". Ръководството на Главната дирекция на националните пътища и автомагистрали оспорва тази сума, изтъквайки, че е била принудена да прекрати някои договори заради неизпълнени поръчки от изпълнителите.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1043