EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Полша настоява за еврокомисар по бюджетните въпроси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Полша настоява за еврокомисар по бюджетните въпроси

mail12:29 | 21.10.2009прегледи 458 коментарикоментари 0


Полският президент Лех Качински заяви, че страната му иска полският евродепутат и либерал Януш Левандовски да заеме поста на еврокомисар по бюджетните въпроси в бъдещата Европейска комисия, предаде Франс прес.
В изявление по полската държавна телевизия Качински заяви, че вече е говорил по тази тема с председателя на ЕК Жозе Барозу по време на церемонията по ратификацията от Полша на Лисабонския договор, състояла се във Варшава на 10 октомври.
"Нашият кандидат за еврокомисар е Левандовски и искам за него един от най-важните постове в ЕК", каза Качински по полската държавна телевизия.
Той изрази също така надежда, че Варшава ще бъде избрана за седалище на някоя водеща европейска институция. Според него става дума за седалище на институция в областта на надзора на банковите системи или на застрахователните дружества.
Януш Левандовски е на 58 години. В периода 1990 – 1993 г. заема поста министър на приватизацията в Полша. През 2004 г. е избран за евродепутат от листата на Гражданска платформа. В продължение на две години и половина е председател на бюджетната комисия в ЕП. На изборите за европейски парламент през юни тази година е преизбран за втори мандат на евродепутат.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg