EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пожарът на гръцката криза, повишение на ДДС у нас ?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пожарът на гръцката криза, повишение на ДДС у нас ?

mail18:03 | 28.04.2010прегледи 974 коментарикоментари 0


Гръцкият премиер Георгиос Папандреу призова еврозоната да предприеме необходимите мерки, за да предотврати риска "пожарът", запален от гръцката криза, "да обхване европейската и световната икономика", предаде Франс прес.
"Тежестта на историческата отговорност не пада само върху Гърция, но и върху Европа", подчерта премиерът.
Под заплахата от неплатежоспособност на Гърция лидерите на ЕС свикаха извънредна среща на върха на 10 май, за да деблокират възможно най-бързо обещаната финансова помощ за Гърция, отбелязва агенцията.
Гърция е отказала да предприеме намаленията на заплатите, които ЕК, ЕЦБ и МВФ са поискали по време на водените в Атина разговори, съобщи гръцкият министър на труда Андреас Ловердос, цитиран от Франс прес. Той обвини гръцките синдикати, че подкопават усилията на страната да излезе от кризата.
Гърция вече се изравни по кредитен рейтинг със съседна Турция, след като вчера S&P понижи рейтинга й до "ВВ+", пише днес гръцкият в. "Нафтемборики".  С падането на рейтинга Гърция вече е на едно равнище със страни като Азербайджан, Коста Рика, Гватемала, Панама, Македония и Филипините.
България, чийто кредитен рейтинг е "ВВВ", вече гледа Гърция отвисоко, пише издание.
Същевременно българският премиер предупреди днес, че с цената на всичко ще предотврати гръцката криза в България, включително и с евентуално повишение на ДДС. Идната седмица ще стане ясно дали ще се повиши ДДС, стана ясно от думите на министър-председателя Бойко Борисов. Той призна, че са обсъждани предложения за повишаване на ДДС над 22% до 23% - 24%. Окончателното решение дали този данък ще бъде увеличен, ще бъде прието през следващата седмица.
Това ще се случи, ако не сработят предприетите от правителството мерки. Премиерът обаче бе категоричен, че няма да позволи да стигнем до положението на Гърция.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161