EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Пожарникар на годината" - победителите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Пожарникар на годината" - победителите

mail16:30 | 28.02.2012прегледи 1350 коментарикоментари 0


Днес в София се състоя церемонията по награждаване на победителите в ежегодния Национален конкурс „Пожарникар на годината”. Членове на OFFRoad-Bulgaria бяха отличени с грамоти. Николай Николов, Илиян Белов и Георги Калашев получиха наградите си в категория на „Отличени“ за участието им в акциите край с. Николаево и с. Ямна. Награждаването се проведе в присъствието на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, главния секретар на МВР Калин Георгиев, директора на „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, началника на отбраната ген. Симеон Симеонов и кмета на София Йорданка Фандъкова.
„Не е прецедент да се награждават граждански структури, които са в помощ на пожарната. Тази година обаче количеството е по-голямо, защото обществото бавно, но вярно се самоосъзнава. Работим заедно с тях. Сами знаете, че в тежката зимна обстановка самите вие оказахте изключителна подкрепа не на нас, а на засегнатите“, каза пред OFFNews.bg след церемонията директорът на БПЗН главен комисар Николов.
Титлата „Пожарникар на 2011” спечели комисар Първан Секиранов – началник на столичната Шеста районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. „Днес правим равносметка на извършеното от служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” през 2011 година. Фактът, че церемонията бе отлагана два пъти, показва, че българските пожарникари и спасители са много ангажирани. Техният труд е изключително важен при справянето с бедствени ситуации”. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов при откриването на тържеството „Пожарникар на годината” – 2011. Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите при наводненията в Южна България. Вътрешният министър благодари за денонощния труд и оперативните действия, организирани от ръководството на ГДПБЗН за спасяване на бедстващите хора в харманлийското с. Бисер, в Свиленград и Харманли. „Вашият труд понякога остава незабелязан, защото се отзовавате в помощ на хората в най-тежките моменти в живота им”, каза още министър Цветанов и изрази своята благодарност за всеотдайността, съпричастността и професионализма на пожарникарите. Вътрешният министър подчерта, че ръководството на министерството полага максимални усилия за подобряване условията на работа на служителите на ГДПБЗН. По линия на трансграничното сътрудничество се работи по проекти, в рамките на които в края на тази година службата ще се сдобие с 55 нови автомобила. Работи се усилено и по усвояване на средства от оперативните програми. Министърът на вътрешните работи изказа благодарности и към кмета на София Йорданка Фандъкова, с чиято помощ ще бъде реализиран проект за изграждане на пожарна служба в ж.к. „Люлин”.
Директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов изказа признателност за високата оценка, която получава ръководената от него структура.
Традиционният конкурс „Пожарникар на годината” има за цел да покаже съвременното лице и утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия. Той се организира и провежда в четири раздела. Първият, в който се излъчва комплексен победител, е за държавни служители, работещи по различните направления на дейност. Вторият, според категорията на служителите, е за работещите в направление “Пожарогасителна и спасителна дейност”. Третият - за служители от направление “Контролна дейност”. Четвъртият обхваща направление „Превенция”. Нов елемент в настоящия конкурс е категорията „Отличени” – за партньори, представители на изпълнителната и местната власт, общественици, доброволци.
В националния конкурс титлата “Пожарникар на годината” спечели комисар Първан Секиранов – началник на Шеста районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” при Столично управление ПБЗН. Към неговата награда и едноименния приз бе добавена и награда от министъра на вътрешните работи – “Почетен знак І-ва степен на МВР”. Комисар Секиранов благодари за високата оценка и подчерта, че успехите му са плод на екипна работа.
С отличие и едноименен приз на националния конкурс бе наградена и инспектор Лилия Костадинова, служител на пресцентъра на МВР - за цялостен принос в издигането на авторитета на професиите спасител и пожарникар.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165