EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Подписан Акт 16 за АМ "Люлин"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Подписан Акт 16 за АМ "Люлин"

mail18:23 | 12.05.2011прегледи 1092 коментарикоментари 0


Преди малко повече от час кметът на Перник Росица Янакиева разписа акт 16 за магистрала "Люлин", съобщи БНТ. С него се дава зелена светлина на експлоатацията на 19-километровия аутобан. От Агенция пътна инфраструктура съобщиха за "По света и у нас", че утре ДНСК ще издаде разрешителното за експлоатация и така преминаването по новия път между София и Перник ще става още в неделя следобед.

На среща в Агенция „Пътна инфраструктура” с представители на Община Перник беше постигната договореност – да бъде назначена комисия, която да извърши проверка на място на 26 май 2011 г., във връзка с изпълнението на поетите ангажименти от страна на турския консорциум "Мапа Дженгиз", съгласно споразумението, сключено на 12 април 2011 г. с Община Перник, съобщи агенция Фокус. Ако до 26 май "Мапа Дженгиз" не изпълни клаузите по споразумението, Агенция "Пътна инфраструктура", в качеството си на възложител по договора, сключен с турския консорциум за строителството на Автомагистрала "Люлин", ще предприеме необходимите действия, в съответствие с клауза 4.15 от общите условия на договора, т.е. Агенция "Пътна инфраструктура" се задължава да възстанови нанесените от фирмата-изпълнител щети за сметка на "Мапа Дженгиз", се казва в споразумението.
Автомагистрала „Люлин” ще бъде открита в неделя, 15 май, това потвърдиха премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. В Козлодуй, където откри хранилище за отработено ядрено гориво, премиерът Борисов заяви, че магистралата ще я има, въпреки БСП. 15 000 души от Перник слизат в София всеки ден и чакат магистрала „Люлин”, каза премиерът Бойко Борисов. „В неделя ще има едно прекрасно съоръжение, което въпреки БСП ще бъде открито. Кметицата прекрасно знае, че не е нужно някой друг да поема моите ангажименти. 12 години само аз си нося отговорността”, каза Борисов.


Тагове: АМ Люлин, акт 16
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161