EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Подменяме уредите за дялово разпределение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Подменяме уредите за дялово разпределение

mail16:50 | 31.01.2012прегледи 381 коментарикоментари 0


Около 35 % от клиентите на топлофикационните дружества трябва би трябвало да подменят уредите си за дялово разпределение през тази година, съобщи на пресконференция днес Милена Стоянова, управител на едно от дружествата за топлинно счетоводство, информира БТА. Данните на топлинните счетоводители обаче показват, че едва ли всички потребители, чийто уреди изчерпват своя гаранционен срок, ще ги сменят с нови. За 2011 г. от 25 % уреди с изтичащ срок на годност, са били подменени едва 15 на сто. По данни на едно от дружествата около 70 % от подменените уреди са такива с радиоотчет. Те са на малко по-висока цена, но предлагат възможност за реално отчитане на използваната всеки месец енергия и то дистанционно - без отчетник да влиза в жилището на клиента, обясняват топлинните счетоводители.
Някои уреди, които се предлагат на пазара, позволяват смяна на батерията. Тогава клиентите трябва да избират между смяна на самите уреди и подмяна само на батерията. Клиенти с уреди с дистанционно отчитане могат да се ползват и от електронни услуги, предлагани от някои топлинни счетоводители като проверка на месечната сметка в интернет. Не е възможно живеещите една сграда да изберат два различни топлинни счетоводителя, тъй като дяловото разпределение е услуга, която се предоставя на целия блок, обясни Милена Стоянова. Договорът за услугата е между топлофикация и дружеството за топлинно счетоводство, а етажната собственост посочва кое дружество си избира, за да извършва тази услуга.
Така, ако някой от клиентите в една сграда иска да премине към друг топлинен счетоводител, то той не би могъл, ако това решение не се вземе от всички живущи на общо събрание, обясниха експертите.
През ноември 2011 г. поради ниските температури към абонатите на столичната топлофикация е подадено с 49 процента по-голямо количество топлоенергия в сравнение с ноември 2010, докато за декември потребеното количество енергия е същото, сочат данните на едно от дружествата за топлинно счетоводство. С около 50 % е намаляла консумацията на половината от клиентите на дружеството, а при другата половина консумацията е увеличена с до 50 на сто, сочат данните на дружеството.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165