EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Подкупи и в Австрия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Подкупи и в Австрия

mail09:00 | 14.11.2012прегледи 694 коментарикоментари 0


При продажбата на 15 изтребителя Юрофайтър-Тайфун на Австрия от Европейския авиационен и отбранителен консорциум ЕАДС (EADS NV) в сделка за 1,7 млрд. евро за подкупи са били похарчени поне 70 млн. евро. Това съобщи германският вестник "Зюддойче" в електронното си издание.
Голяма част от тази сума чрез компания в Лондон е била прехвърлена по сметки в Австрия, Лихтенщайн, Малта, Швейцария и на остров Ман, посочва изданието, цитирано от ИТАР-ТАСС. Според германските разследващи органи 70 млн. евро са били платени за подкупи на държавни служители и, може би, на австрийски политици, заинтересовани от корупционната схема. Прокуратурата в Мюнхен подозира общо 13 души в измама, злоупотреба с длъжност и пране на пари, включително служители на
ЕАДС, лобисти и посредници. Сред заподозрените е и бивш топ-мениджър на отбранителния концерн, отбелязва в. "Зюддойче", без да посочва името му. По-рано заради подозрения за корупция в ЕАДС бяха обискирани офиси на концерна в Германия, Австрия и Швейцария, припомня ИТАР-ТАСС. Ръководството на компанията изрази готовност да сътрудничи на следствието.
Многоцелевият изтребител Тайфун може да носи ракети "въздух-въздух", "въздух-земя" и бомби и е на въоръжение във ВВС на Австрия, Великобритания, Германия, Италия, Испания и Саудитска Арабия.

 


Тагове: Австрия, подкуп
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 987