EUR 1.9558
USD 1.8560
CHF 1.9888
GBP 2.2781
CNY 2.2781
you tube
mobile version

Подкрепата за логистичния сектор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Подкрепата за логистичния сектор

mail14:05 | 31.10.2019прегледи 600 коментарикоментари 0


Държавата подкрепя сектора на логистиката с изграждането на модерна транспортна инфраструктура и с насърчаване на изграждането на мобилни мрежи от пето поколение. Това заяви заместник- министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова на Логистичната конференция 2019. 

В рамките на програмния период 2007 – 2013 г., по ОП „Транспорт“, са реализирани 120 транспортни  проекта на обща стойност близо 2 млрд. евро. Със средства от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г. се изпълняват железопътни проекти по направлението „изток – запад“ на обща стойност над 1,3 млрд. лв. По линия на Механизма за свързване на Европа се реализират железопътни проекти на обща стойност около 860 млн. лв.  

Постъпленията от винетни такси също се инвестират в подобряването и поддържането на пътната инфраструктура. През 2019 г. се очаква да бъдат събрани около 400 млн. лв.  Тя добави, че с ефективното въвеждане на тол такси за тежкотоварните автомобили ще се обърне моделът за финансиране на пътния сектор и тежкотоварният трафик ще поеме своята отговорност постигане на по-добро качество на републиканската пътна мрежа.

Логистиката все повече зависи от цифровата свързаност, затова и държавата е предприела редица стъпки за подкрепа на развитието на мобилни мрежи от пето поколение, каза Андреана Атанасова. Като една от мерките, според нея, е облекчаването на режимите за изграждане на базови станции, необходими за пето поколение комуникации. В същото време, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е национален координатор по отношение на свободното движение на данни, които са от изключително важни за логистиката.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg