EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Подготвя се преструктуриране на Opel

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Подготвя се преструктуриране на Opel

mail20:45 | 15.09.2009прегледи 409 коментарикоментари 0


Налага се германската автомобилостроителна компания Opel бързо да намали капацитета и персонала си, за да бъде отново печеливша, но решението за преструктуриране няма да бъде повлияно от политически съображения. Това каза днес президентът на General Motors Europe и председател на надзорния съвет на Opel Карл-Петер Форстер, цитиран от Reuters.
Форстер заяви на 63-ото издание на Международния автомобилен салон, който днес отваря врати за журналисти, че постигането на обрат при непечелившия производител през следващите няколко години няма да бъде "лесно" и ще бъде необходимо възстановяване на цялата икономика, за да е успешна инициативата.
Според главният изпълнителен съдиректор на Magna Зигфрид Волф ЕС няма да блокира придобиването на мажоритарен дял в Opel от неговата компания. Волф също направи изказването си Франкфуртското изложение, където Опел за първи представя новата версия на Astra.
Британският всекидневник FT съобщи днес, че Европейската комисия (ЕК) ще разследва финансовата помощ на германското правителство, предоставена при продажбата на европейските операции на американския автомобилостроителен
гигант General Motors заради опасения, че планираните съкращения на работни места може би са повлияни от политически фактори, ощетяващи заводите на Опел във Великобритания и Белгия.
Еврокомисарят за конкуренцията Нели Крус посочи, че ще прегледа "цялостния контекст" около предоставянето на кредитни гаранции на стойност от 4,5 млрд. евро (6,6 млрд. д.) основно от германското правителство в подкрепа на сделката, при която канадско-австрийската компания за производство на автомобилни части Magna купи 55-процентов дял от Opel и британската марка на компанията Vauxhall.
Баварският концерн BMW AG иска да преразгледа отношенията си с Magna, която ще стане негов конкурент, след като придобие Opel от GM.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg