EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Повечето висши мениджъри са готови да работят в чужбина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Повечето висши мениджъри са готови да работят в чужбина

mail12:30 | 26.01.2010прегледи 619 коментарикоментари 0


Три четвърти ( 74 %) от висшите мениджъри по цял свят са готови да приемат предложение за работа в друг град в същата държава, а 70 % - в друга страна, отбелязват специалистите от Международната асоциация на консултантите по подбор на ръководни кадри (AESC) и международният портал BlueSteps.com. В проучване на асоциацията за периода ноември – декември 20009 г. са били анкетирани 344 топ мениджъри от Америка (6 1% от извадката), Европа и Африка ( 29 %) и страни от Азиатско – тихоокеанския регион и Близкия Изток ( 10 %). Изследователите отбелязват, че по време на кризата нагласите по отношение на работата извън страната не се изменят значително ( през 2008 г. процентът на желаещите да работят зад граница е бил 78 %).
Не се изменят и причините, възпрепятстващи приемането на предложение за смяна на работното място в друга страна и град. Водеща причина пред мениджърите остава самото физическо преместване със семейството. Такъв отговор са дали 47 % от анкетираните. 19 % се притесняват от социалната аклиматизация, новият език и културните бариери безпокоят съответно 8 и 5 процента от участвалите в проучването. 
Според управителя на BlueSteps.com Дела Джайлс, икономическата криза е станала повод за много мениджъри да се замислят за възможностите да развиват кариерата си зад граница, разчитайки на ръста на редица икономики на различни страни през 2010 г.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg