EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Повече туристи във Вършец

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Повече туристи във Вършец

mail18:52 | 22.11.2021прегледи 714 коментарикоментари 0


Въпреки пандемията и ограниченията през тази година броят на туристите, посетили курорта Вършец, се е увеличил с 5 на сто в сравнение с 2020 година, съобщи кметът на общината Иван Лазаров.
От началото на годината до края на октомври, когато свършва и активният туристически сезон, хотелите и къщите за гости във Вършец са регистрирали 30 000 туристи и 55 000 нощувки. Повечето от гостите на курорта са били българи, но е имало и 1500 чужденци.
Туризмът е основен приоритет за развитието на община Вършец и е радващо, че въпреки трудностите през последните две години броят на туристите е близък до този преди началото на пандемията, обяви кметът. Той припомни, че през последните години във Вършец бяха изградени атракции за туристите - въжен парк, рампа за скейт, пързалка за кънки, спортни игрища, спортна зала и т.н. Обновен бе градският парк, който е вторият по големина в страната след Борисовата градина в София. В момента община Вършец изгражда палеонтологичен парк по проект с европейско финансиране, а частни инвеститори строят хотели. През лятото на годината община Вършец организира честване на празника на Курорта, минералната вода и Балкана, което продължи повече от месец с разнообразни културни и спортни прояви и също допринесе за привличане на повече туристи във Вършец, коментира кметът.


Тагове: Вършец, туризъм
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg