EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Повече товари през ферибот Варна-Кавказ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Повече товари през ферибот Варна-Кавказ

mail16:00 | 06.02.2012прегледи 1088 коментарикоментари 0


България и Русия ще положат взаимни усилия за развитието на фериботната връзка Варна-Кавказ и увеличаване на товарите през нея. За това се договориха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и руският му колега Игор Левитин по време на срещата им днес в Москва, съобщи Транспортоното министерство. Двете страни поеха ангажимент да направят всичко възможно да пренасочат част от тежкотоварните камиони към ферибота, което се очаква допълнително да увеличи обема на превозените товари и да подобри търговските връзки между тях.

„Предстоящото включване на български кораб по линията ще допринесе за увеличаване на превозените товари, включително и на автомобили“, каза по време на срещата министър Ивайло Московски. Вече има назначен превозвач от българска страна, като се очаква той да започне да оперира от края на септември т.г.
Фериботната връзка Варна-Кавказ е първата пряка транспортна линия между България и Русия. Тя функционира от началото на март 2009 г. и през последните години се утвърждава като една от предпочитаните транспортни връзки между двете страни. В момента по нея оперират два руски кораба. През 2011 г. те са превозили почти 50 хил. тона товари (по двете направления). Основните стоки, които се превозват от Кавказ са газ, торове, стъкло и др., а от Варна се товарят предимно дървени плоскости, строителни материали, козметика и др. В близкото минало с фериботната линия бяха превозени и мотрисите за столичното метро.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg