EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Повече стоки менте

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Повече стоки менте

mail11:05 | 25.09.2017прегледи 6018 коментарикоментари 0


Стоки ментета заливат магазините и пазарите в страната. Всеки ден митничарите спират вноса на хиляди дрехи, обувки, парфюми и детски играчки. Конфискуваните стоки до този момент са два пъти повече от миналата година. За първите 6 месеца са заловени над 600 хил. ментета - почти колкото за цялата минала година, съобщи Нова телевизия.

Най-много конфискувани ментета има при дрехите, парфюми и козметика, чанти, играчки, обувки и часовници. А най-сериозен е ръстът при детските стоки с щампи на анимирани герои. Задържаните играчки са близо 50 хил. - само за до средата на годината.

Пътят на ментета към сергиите у нас започва от Турция, Хонконг и Китай, както и от Иран и Индонезия. А най-често се задържат на пунктовете Лесово и Капитан Андреево, пристанище Варна и летище София.

Най-засегнати от търговията с пиратски стоки са електрониката, хранителната промишленост и фармацевтиката. Само от европейския пазар през миналата година са конфискувани хиляди тонове фалшиви храни - като оцветени маслини, фалшив алкохол, мляко от тебешир и дори пластмасов ориз от Китай.

Често обаче заплахите са не просто за конкуренцията и бизнеса, а и за здравето ни.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 906