EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Повече полети Кайро-Москва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Повече полети Кайро-Москва

mail15:40 | 21.12.2022прегледи 789 коментарикоментари 0


Националният авиопревозвач на Египет "Иджиптеър" увеличава броя на полетите Кайро-Москва от единайсет на четиринайсет седмично, съобщи в. "Ал Ахрам".

Компанията обяви още, че в момента се водят разговори с туристическите агенции за по-голям брой полети между руската столица и курортите на Червено море Шарм ел Шейх и Хургада  от началото на следващата година. Целта е да се насърчат пътуванията на руски туристи в северноафриканската страна. 

Стъпката следва обявеното миналата седмица от Йордания затваряне на въздушното й пространство за руски самолети заради санкции. Хиляди туристи не успяха да излетят от Русия, след като йорданската страна не допусна самолети на руската авиокомпания "айФлай" да преминат през въздушното й пространство на път към Египет. По-рано руският туроператор "Пегас туристик" трябваше да промени маршрута на самолетите си до Египет. 

В края на миналата седмица египетският министър на туризма и на паметниците на културата Ахмед Иса обяви, че броят на руските туристи в страната се е удвоил между юни и октомври тази година в сравнение с миналата. Египет е бил сред най-желаните дестинации за руснаците през  лятото, сочи доклад на Асоциацията на руските туристически оператори, публикуван през септември.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg