EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Повече олово от стари акумулатори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Повече олово от стари акумулатори

mail09:40 | 03.05.2011прегледи 1259 коментарикоментари 1


В изпълнение на програмата от 28 февруари за привеждане на част от производствата в европейските и националните еконорми, ОЦК в Кърджали намалява добива на олово до 15 000 тона годишно. По-голямата част от това количество ще е след топенето на стари акумулатори, съобщи на пресконференция директорът на оловния завод инж. Стамен Стамов, цитиран от БТА. Отделянето на метала от пластмасата става във водна среда и по тази технология няма замърсявания на околната среда, увери той.
До края на седмицата ще стане ясно дали заради перманентните обгазявания и затварянето на цех "Агломерация" на 18 април от РИОСВ- Хасково ще започнат масовите уволнения в комплекса. Намеренията на ръководството са да бъдат освободени от работа 350 металурзи и спомагателен персонал. До днес няма връчени предизвестия за съкращения. По повод на многобройните твърдения, че в ОЦК продължава да работи цех "Агломерация", а от вратите на двете командни помещения са свалени поставените от екоинспекцията пломби, в присъствието на журналисти Стамен Стамов показа, че пломбите са там и никой не ги е пипал.

 


Тагове: Кърджали, завод
 
Коментари
 
Гражданин - 03-05-2011 г. 21:51:14

Ако някой ще уволнява,това е ръководството на ОЦК, не РИОСВ! И какви 350 човека, като в цеха работеха към 35-36 човека. Я си проверявайте информациите!!!А кой твърдеше, че пломбите са свалени, пак ви е медиите и то без да проверите информациите си!Ако източниците ви на информация са непроверени слухове, нямам думи що за журналисти сте.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg