EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

По същество нов "Бургас-Александруполис"?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По същество нов "Бургас-Александруполис"?

mail18:00 | 20.05.2011прегледи 1408 коментарикоментари 1


Компанията Trans-Balkan Pipeline, която е оператор на проекта за петролопровод "Бургас-Александруполис" е предложила на България нов вариант за разтоварване на петрола в пристанището на Бургас, съобщи днес украинското издание на РБК, позовавайки се на съобщение на компанията. Коригираният отчет за оценка на въздействието на проекта върху околната и социалната среда е бил представен на българското министерство на околната среда и водите на 19 май тази година. ТБП е преразгледала предишната си концепция (изготвена през 2009 г.) за използване на буйове за едноточково швартоване (Single Point Mooring) и сега предпочита усъвършенстван проект за строителство на кейове за разтоварване в района на Бургаския залив.
"След редица консултации с екологичните власти и други органи първоначалният проект бе детайлизиран и подобрен, бяха определени и изчерпателни мерки за намаляване на рисковете. В резултат ТБП стигна до заключението, че всички рискове за защитената зона "Натура 2000" са в допустимите граници, ако се изпълняват съответните контролни мерки", съобщава компанията оператор.
Важно преимущество на новия начин за разтоварване е, че всички обекти са близо до пристанище "Росенец" - промишлена зона, даваща възможност разтоварващите съоръжения да бъдат свързани с транспортната инфраструктура. Проучването за въздействие върху околната и социална среда е било извършено според европейското и национално законодателство и по европейски стандарти.


 


 
Коментари
 
петролен шейх - 25-05-2011 г. 07:21:30

Това пристанище /Росенец/ не беше ли наскоро дадено на Лукойл на концесия за 35 г. срешу подръжката му? На същата тая компания /Лукойл/ не беше ли генерален директор В. Златев- личен приятел и възложител на мин. председателя. Е, всичко това екяк, ама никак не е случайно? Фактически Лукойл вече има полза от "Бургас - Дедеагач" и респективно петролопровода ще се реализира. А пък бургазлии нека са против, щом генерал-губернатора го е удобрил, значи ще се осъществи.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg