EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

По-ниско ДДС за ресторантите във Франция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-ниско ДДС за ресторантите във Франция

mail15:30 | 01.07.2009прегледи 1022 коментарикоментари 0


glass_of_wine1Цените във френските ресторанти и кафенета спадат от днес, след влизането в сила на по-нисък Данък добавена стойност (ДДС), който става 5,5 процента вместо досегашните 19,6 на сто, предаде Франс прес.
Париж се пребори с европейските си партньори за намаляването на ДДС за ресторантьорството през март.
Много заведения в сектора обещаха, че едно кафе на бара вече ще струва 1 евро вместо 1,20. Понижението на цените при поръчка на пълно меню се очаква да бъде с 2-3 евро.
Франция се бори в продължение на седем години за разрешението на Европейския съюз да намали ДДС в ресторантьорството, тъй като непреките данъци и такси са хармонизирани в общността и решенията в тази област трябва да се взимат на европейско равнище.
Мярката ще доведе до загуба на 2,38 милиарда евро за държавния бюджет. В замяна ресторантьорите се ангажираха да намалят цените, но и да назначат 40 000 души по договори за професионални стажове или на дългосрочни договори.
Очаква се понижението на цените да се усети най-вече в големите ресторантски вериги, докато независимите ресторантьори са по-колебливи. По-ниските цени не са задължителни и няма да има санкции за тези, които не ги въведат, отбелязва АФП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg