EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

По-ниски такси, събирани от Агенцията по вписвания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-ниски такси, събирани от Агенцията по вписвания

mail12:30 | 06.03.2013прегледи 846 коментарикоментари 0


С промени в Тарифата за държавните такси, събирани от Агенцията по вписванията, правителството в оставка намали значително таксите, събирани по Закона за търговския регистър, съобщи пресслужбата на кабинета. Измененията са в изпълнение на  мярка от Плана за намаляване на административната и регулаторна тежест за бизнеса.
Отпадат таксите за вписване в търговския регистър на консорциум и холдинг (таксата досега е 1700 лв.). За консорциумът ще се прилагат правилата за гражданското дружество или за дружеството, във формата на което е организиран консорциумът. Холдинговото дружество пък е акционерно дружество, командитно дружество с акции или дружество с ограничена отговорност, което има за цел под каквато и да е форма да участва в други дружества или в тяхното управление със или без да извършва собствена производствена или търговска дейност.

Проверката, която се извършва в търговския регистър при регистрацията им съвпада с проверката, която се извършва при регистрацията на съответния вид дружество, под формата на което е организиран консорциумът или холдингът. С цел да не се допуска различно третиране на европейските и националните дружества, са отпаднали някои и са намалени значително други от таксите, събирани за европейските дружества - например отпадат такси от 960 лв., а при други от 960 лв. стават 130 лв., 230 лв. или 460 лв. в зависимост от предоставяната услуга. За заявленията, подавани по електронен път, таксите са наполовина. Тази промяна в постановлението ще доведе до прекратяване на наказателна процедура на Европейската комисия срещу България.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg