EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

По-ниска цена на природния газ от 1 април - малко вероятна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-ниска цена на природния газ от 1 април - малко вероятна

mail12:56 | 09.02.2010прегледи 881 коментарикоментари 0


Трудно може да се очаква намаление на цената на природния газ от 1 април, според председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев, цитиран от агенция Фокус.
Няма тенденция за намаляване на цени на горива на международните пазари, най-вероятно тази тенденция се отнася и за България, каза Семерджиев.
В ДКЕВР са подадени жалби от потребители, че има чести прекъсвания на електроенергията. Предстои сериозно разглеждане на проблема съвместно с трите ЕРП-та, обеща шефът на регулатора. Очаква се въпросът да се коментира заедно с трите дружества ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН в рамките на следващия месец. Целта е и цената на тока да се обвърже с качеството му преди да бъдат определени цените от 1 юли.
Електроразпределителните дружества са заинтересовани ситуацията със състоянието на мрежите и прекъсванията да стане публична, за да се намали аварийността. Това е съществен проблем и той трябва да бъде решен, каза Семерджиев.
Ще бъдат изнесени данни до каква степен прекъсванията са в резултат на форсмажорни обстоятелства и доколко аварийността е по-голяма от обичайното.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg