EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

По-високи заплати за мед. сестрите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-високи заплати за мед. сестрите

mail17:09 | 11.03.2020прегледи 11170 коментарикоментари 0


Поне по 900 лв. да получават всички 11 хил. медицински специалисти, които работят в училища и детски градини. Това са се разбрали на днешната среща в Министерския съвет синдикатите и държавата.

В момента заплатите на медиците в ясли и училищни кабинета са между 610 и 700 лв. Подготвят се допълнителни стандарти за малките общини.

Стандартът на броя на децата да бъде коригиран, което ще направи възможно по този механизъм 9 милиона лева да достигнат до всички специалисти в училищата и детските това ще стане в следващите няколко дена", каза след срещата президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Разбрахме се Министерски съвет спешно да внесе в тристранката промяна в наредбата, така че плащането за нощния труд да се обвърже с минималната, каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. И напомни, че ставката от 25 стотинки не се е вдигала от 2007 година.

По отношение на нощния труд, ще внесем предложение в тристранката, така че той да се разплаща в размер на 0, 15% от минималната заплата, заяви социалната министърка Деница Сачева. Тя бе категорична че преговорите за условията на труд и работна заплата се водят в легитимни формати със социални партньори в рамките на тристранката.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg