EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

По-високи данъци за богатите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-високи данъци за богатите

mail17:00 | 06.03.2012прегледи 504 коментарикоментари 0


Кантоналният съвет (горната камара на швейцарския парламент) одобри днес с голямо мнозинство проектозакон, целящ да бъдат облагани с по-високи данъци около 5-те хиляди богати чужденци, живеещи в Швейцария и ползващи облекчен данъчен режим, предаде AFP.

Текстът предстои да бъде одобрен и от Националния съвет (долната камара на парламента), където левицата иска да провали приемането му и дори да издейства премахването на облекчения режим.
С днешния вот обаче богатите чужденци, пребиваващи в страната без обаче да развиват бизнес, могат да се надяват, че ще продължат да ползват изключително благоприятната система, макар да трябва да плащат малко повече данъци. Сред тези граждани са музикантът Фил Колинс, пилотът от Формула 1 Михаел Шумахер, певецът Джони Холидей, както и бившият френски сенатор Пол Дюбрюл, съосновател на групата Accor.
Системата за данъчни облекчения за чужденци е все по-оспорвана в Швейцария, където противниците й смятат, че тя е несправедлива, тъй като човек трябва да е чужденец, за да я ползва, още повече че плащането е малко в сравнение с огромните богатства на данъкоплатеца.

Осъзнаващи недоволството, властите решиха да увеличат данъчните вноски за чужденците, но без да ги накарат да избягат от страната - тези чужденци внасят всяка година по около 668 милиона швейцарски франка (556 милиона евро) в държавната хазна. Досега само кантоните Цюрих и Шафхаузен са премахнали тази система. Кантоните Санкт Гален и Тургау са втвърдили условията за прилагането й, а избирателите в Люцерн и Апенцел Аусерроден ще се произнесат в неделя на референдум дали този режим да остане или да бъде премахнат.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162