EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

По-висок данък върху стари коли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-висок данък върху стари коли

mail15:10 | 07.11.2018прегледи 1044 коментарикоментари 0


 Парламентът въведе имуществен и екологичен компонент при данъка за автомобилите над 3,5 тона. Това се случи след като депутатите гласуваха текстове на второ четене от Закона за корпоративното подоходно облагане. „За“ текстовете гласуваха 107 народни представители, „против“ - 74 и „въздържали се“ - 1 , с което бяха приети. Имущественият компонент е свързан с мощността на двигателя на автомобила и годината на производство. Екологичният касае екологичната категория на автомобила. По този начин собствениците ще плащат данък в зависимост от това колко замърсява автомобилът им.
Съгласно текстовете общинските съвети ще определят данъка със своя наредба, а приходите от данъка ще се внасят в бюджета на общината по постоянен адрес, съответно седалището на собственика на превозното средство.

Парламентът реши също прехвърлянето на собствеността върху МПС да става след проверка за платен данък върху него в система в Министерството на финансите. Ще се изисква и декларация от прехвърлителя, че няма непогасени други данъци, свързани с превозното средство. Проверката за платен данък ще може да се извърши и с документ, издаден или заверен от общината.

/агенция Фокус


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg