EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пловдив столица на китайския бизнес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пловдив столица на китайския бизнес

mail14:11 | 17.09.2015прегледи 1725 коментарикоментари 0


100 китайски и български фирми ще създадат преки контакти по време на форум на 18 септември 2015 г. в Новотел – Пловдив. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия със съдействието на Община Пловдив и Българо-китайската асоциация за бизнес развитие /БКАБР/ организира Българо – китайска (Нинбо) бизнес конференция с провеждане на двустранни срещи.

За 3-та поредна година Градът под тепетата е домакин на събитие от такъв ранг. През март 2014 г. кметът на Шенджен г-н Цин Сю / Qin XU / доведе висши мениджъри и собственици на над 50 водещи китайски компании не само в национален, но и в световен мащаб. Тогава кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и г-н Сю подписаха договор за побратимяване между двата града.

„Пловдив ще стане столица на китайския бизнес, не само поради активно действащата за развитието на двустранните отношения БКАБР, побратимяването с 16-милионния Шенджен, но и заради старта на Евро-китайската зона за икономическо развитие /ЕКЗИР/ в рамките на Тракия икономическа зона“. В това е убеден Чангцинг Джанг, президент на департамент „Китай“ в БКАБР. Джанг има дългогодишен опит като старши икономист в китайското Министерство на търговията. През последните 10 години той се занимава с инвестиции и е сред основателите на борсата за каучук в Китай и работи за 500-те най-развити компании в Поднебесната империя.

Във форума в Пловдив ще вземат участие представители на фирми от гр. Нинбо от сферите текстил, търговия, внос и износ на механични и електронни продукти, машини за шприцоване в леярството, производство на играчки, рециклиране и околна среда, лека промишленост, строителство, машини, осветление и осветителни тела, производство на медицински инструменти, медицинска апаратура и стоматологични инструменти, земеделски храни и ХВП, водомери, топломери и електромери, авточасти, електроника за автомобили, недвижими имоти, туризъм, маркетинг, производство на постоянни магнити, акрилни продукти, магнитни моторни части, изделия от пластмаса, опаковъчни контейнери за храни, мобилни оператори и мобилна техника и др.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg